“Av rörmokare - för rörmokare”. Här är historien bakom Plumbear.

När grundaren David Uldén var 16 år gammal gjorde han praktik som rörmokare.
Det skulle bli starten på det som idag har växt till ett framgångsrikt företag specialiserat på verktyg anpassade för samma yrkeskår.
Möt Plumbear AB – en historia om småländskt entreprenöriellt driv och en vilja att hitta smarta lösningar.

 

 

Under sin första tid som rörmokare insåg David att det inte är till nackdel i byggbranschen om man kan arbeta både snabbt och effektivt.
Inte minst om man går på ackord. Därför började han vid sidan av jobbet att uppfinna lösningar för att effektivisera arbetet.

– Jag blev närmast besatt av att hitta effektiva sätt för att kunna utföra mitt jobb både snabbare och roligare.

Jag skrev till och med en bok om ämnet, berättar han.

Efter några år i branchen bestämde sig David för att det var dags att göra något av alla produktidéer som han hade samlat på sig under åren.
Den första produkten blev en specialdesignad kniv som utnyttjar bladets baksida för utökad livslängd och funktion.

– Vi valde att kalla den för VVS-kniven kort och gott.
Jag fick väldigt snabbt positiv feedback av kollegor när jag visade upp prototypen vilket sporrade mig. Kort därefter startade jag företaget Plumbear AB.

Skalar upp företaget

I dagsläget jobbar Plumbear med att skala upp verksamheten och bygga ett större team. Allt för att få ut sina produkter på marknaden.


– Vårt uppdrag är enkelt. Vi ska ta fram smarta, effektiva och högkvalitativa verktyg för alla som jobbar som rörmokare.
Utöver kniven har vi även tagit fram ett vattenpass specifikt utformat för rörmokare och ett flexibelt kärl för avtappning under trånga utrymmen.


Teamet på Plumbear jobbar alltid nära sina kunder. Inte minst för att kunna få en så ärlig feedback som möjligt från de som vet bäst – rörmokarna.

 

– Genom att få ta del av rak och sanningsenlig feedback ges vi som företag möjlighet att ta fram de bästa produkterna för VVS-branschen.
Det blir en win-win för alla inblandade, förklarar David.

Nya produktidéer

En del av företagets innovativa sida hör ihop med det faktum att man gärna ger sig ut på arbetsplatser runt om i Sverige
för att bättre kunna förstå vilka utmaningar och problem som man kan lösa.

 

– Det är tillsammans med andra rörmokare som vi får uppslag till idéer som i slutändan kan bli en ny produkt.

 

Plumbear AB står med andra ord inte och faller med sina nuvarande produkter. I dagsläget har man flera nya prototyper i “pipelinen” som man gärna vill få ut på marknaden.

 

– Men om vi ska lyckas med det behöver vi bland annat hitta rätt partners i form av grossister, som vågar satsa på nya spännande företag likt oss.
Men vi tror att vi fyller ett tomrum på marknaden och ser med tillförsikt mot framtiden, avslutar David Uldén.

 

Vi på Plumbear ser väldigt mycket fram emot allt som är på gång.
Och vill du veta mer om företaget, eller har några idéer på hur vi kan utvecklas så tveka inte att höra av dig till oss 🙂

Shopping Basket